Hans ondersteunt

Kleinschalig en dichtbij is dat ondersteuning bij de voedselbank in de wijk Feyenoord. De ondersteuning is dan vooral handen uit de Rotterdamse mouwen en gesprekjes voeren met diegenen die uit nood gebruik moeten maken van de voedselbank.
Daarnaast ook actief als Rotterdamse Douwer om met name jongeren op weg te helpen naar zelfredzaamheid in de vorm van zelfstandig wonen, werken, sporten, kortom structuur en hernieuwd zelfvertrouwen. Zie rotterdamsedouwers.nl voor meer informatie over de achtergronden van Rotterdamse Douwers.
Kortom geheel volgens de Rotterdamse motto’s :

  • sterker door strijd
  • make it happen
  • geen woorden maar daden

Hanshelpt geeft grootschaliger en wat verder weg ondersteuning bij een landbouwproject in Centraal Oeganda. Samen met 2 enthousiaste en gedreven lokale partners wordt een project gerealiseerd om bonen te verbouwen. De ondersteuning is in dit geval met een microkrediet om met name een water-irrigatiesysteem aan te leggen zodat het hele jaar door bonen geoogst kunnen worden. Het doel is om met name de lokale bevolking de kans te geven op werk en regulier inkomen en een duurzame voedselvoorziening. Updates over dit project zijn te vinden in de rubriek Ojajôh en in het nieuwsoverzicht op de homepage.