Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist!

Verbeelding
Mooi is dat zo’n zin die een glimlach opwekt en tot denken aanzet. Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist! Niet zelf bedacht maar zo maar ergens tegengekomen op het internet op zoek naar iets pakkends bij innovatie. Bij Loesje staat op hun verzamelpagina een zin die ook mooi aansluit en tot de verbeelding spreekt: Verbeeld en Heers !

Dwarsdenkers
Voor innovatie heb je verbeelding nodig en moet je durven en kunnen dwarsdenken. Vooral dan indien men zegt dat iets niet zou kunnen . Dwarsdenkende innovatieve geesten, het soort gasten waar een werkgever er eigenlijk niet genoeg in dienst van kan hebben, die “het kan niet” gewoon onzin vinden en het dan ook niet zomaar accepteren. Dat soort types, man en vrouw, zijn uiteraard niet makkelijk te managen en nog minder makkelijk te boeien en aan regels en formaliteiten hebben ze een hekel.

Die dwarsdenkers zorgen echter wel voor de innovatiekracht van de organisatie en daarmee voor de producten en diensten die toekomstige omzet zullen verzorgen. Wees ook eens dwars en neem ze aan en blijf ze boeien.

Ook van Loesje: Verander muren in deuren !